Перший науковий ліцей області, який заснувала Львівська політехніка, розпочав набір учнів до 5 класу

Видання Tvoemisto.tv
Ілюстрація новини

У Львові розпочали набір учнів до 5 класу Львівського обласного наукового ліцею №1 імені Богдана-Ігоря Антонича природничого профілю. Заклад заснував Національний університет «Львівська політехніка», тому частину занять проводитимуть на базі лабораторій вишу.

Про це розповів завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту Львівської політехніки, керівник Tech StartUp School та Наукового парку SID City Університету професор Назар Подольчак.

У січні цьогоріч «Львівська політехніка» спільно з департаментом освіти ЛОВА, науковим парком SID City Scientific Park та трьома закладами освіти уклали Меморандум про створення наукових ліцеїв. До заснування залучили Винниківську санаторну школу, Львівську санаторну школу №1 імені Б.І. Антонича та Перший інноваційний приватний львівський ліцей.

«Працюємо над створенням ліцеїв, поки набираємо у два. Власне вже розпочали запис учнів до ліцею №1 ім. Б.-І. Антонича. Його спеціалізація – біотехнології та природничі науки. У Винниках плануємо ІТ-галузь та комунікації, а також спорт. Загалом це повний пансіон, а головна філософія – це навчання щонайменше один день в тиждень на базі лабораторій наукового парку «Львівської політехніки», – розповідає Назар Подольчак.

Навчання у ліцеях є безкоштовним, відбуватиметься для учнів 5-11 класів, але цього року набір проводять лише для п’ятикласників.

Ліцей працюватиме в режимі повного дня. Учні харчуватимуться 5 разів на день, зможуть безкоштовно відвідувати гуртки та проживати у пансіоні ліцею, також лікарі, спеціалісти лікувальної фізкультури, логопед, психолог надаватимуть оздоровчо-лікувальні послуги.

Зарахування триває до 25 серпня. Ліцей розташований у Львові на вул. Остроградських, 1 (район вул. Героїв Майдану). Детальнішу інформацію можна дізнатися за тел. 0678363495, 0951154523, 0971843043.