Перший науковий досвід викладачів кафедри матеріалознавства та інженерії матеріалів ІМІТ в Австралії

Кафедра матеріалознавства та інженерії матеріалів Львівської політехніки
Фото з відвідин Австралії

Викладачка та аспірантка кафедри матеріалознавства та інженерії матеріалів Інституту механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки відвідали Австралію в рамках науково-дослідного гранту «Україна – Австралія 2023».

Доцентка кафедри МІМ Тетяна Тепла та аспірантка третього року навчання Валентина Ваврух взяли участь у навчальних тренінгах, організованих в Центрі мікроскопії та мікроаналізу Університету Квінсленда (м. Брісбен, Австралія). Своїм досвідом із політехніками поділився професор Андрій Кострижев, який є вихідцем з України і вже тривалий час живе та працює в Австралії.

«Вперше побачила трансмісійний електронний мікроскоп. Особливо вразила підготовка зразка для досліджень», – ділиться досвідом Валентина Ваврух.

«Навчальні тренінги щодо роботи з оптичним і трансмісійним електронними мікроскопами були дуже цікавими й насиченими. На сканувальному електронному мікроскопі дослідили мікроструктури цирконієвих керамік і титанових сплавів», – розповідає доцентка Тетяна Тепла.

Також Тетяна Тепла та Валентина Ваврух взяли участь у конференції Materials Innovation in Surface Engineering – MISE, що була організована Австралійською асоціацією матеріалознавців у місті Брісбен.

Завдяки цьому короткотерміновому візиту поглиблено співпрацю Львівської політехніки та Університету Квінсленда. Кафедра матеріалознавства та інженерії матеріалів дякує Центрові мікроскопії та мікроаналізу Університету Квінсленда за організацію навчально-наукових тренінгів та активну наукову співпрацю.

Фото з відвідин Австралії Фото з відвідин Австралії Фото з відвідин Австралії Фото з відвідин Австралії Фото з відвідин Австралії