Перший ювілей Лінгвістично-освітнього центру Львівської політехніки

Валентина Софілканич, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото зі святкування ювілею ЛОЦ

Молодий колектив і ентузіазм – ось головні складники успіху та процвітання Лінгвістично-освітнього центру Львівської політехніки. З 19 жовтня 2011 року він постійно вдосконалюється, що доводять високі показники його роботи і кількість успішних випускників. Саме професійні виклики мотивували їх керівництво не припиняти своєї роботи, а розвиватись і розширювати коло власних компетенцій.

Амбітний молодий колектив, який працює над спільною ідеєю, – так характеризують освітній центр люди, які з першого дня спостерігали за його зародженням і функціонуванням. З невеликого Лінгвістичного центру, що навчав студентів і викладачів англійської мови, тепер сформувався величезний підрозділ Львівської політехніки. Крім того, його компетенції вийшли за межі університету, і сьогодні вони співпрацюють з державними структурами, зокрема з обласним центром зайнятості, та закордонними університетами.

– Насамперед йшлося про те, щоб викладачі та студенти Львівської політехніки могли просто в університеті на базі нашого Лінгвістичного центру у вільний час прийти і вдосконалювати навички володіння іноземними мовами. Починалося все з англійської, але за рік існування Центру набралося 24 групи, і постало питання збільшення викладацького складу й розширення напрямів підготовки. Все це набуло величезного масштабу і переросло у щось набагато більше й цінніше. Кожен, хто долучився до цього процесу, є дуже важливим складовим елементом нашого спільного творіння, – зазначила декан деканату післядипломної освіти Інституту адміністрування та післядипломної освіти Мар’яна Захарчук.

Попри такий короткий час існування Лінгвістично-освітній центр має за плечима вже чимало здобутків. Передусім ідеться про збільшення кількості мов, яких навчають на лінгвістичних курсах, – сьогодні це німецька, англійська та польська. Щоб забезпечити відповідну якість підготовки, колектив кафедри неодноразово випускав підручник LINGVO HOOK для вивчення англійської та польської мов. Показником якості викладання в Лінгвістично-освітньому центрі є те, що вони здобули можливість надавати сертифікат про рівень володіння мови, який визнав Кембриджський університет.

Та розвиток не стоїть на місці, тут намагаються долучатися до реалізації міжнародних проєктів, наприклад активно беруть участь у проєкті «Україна – Норвегія». З початку існування центр активно співпрацює з Оксфордом, з згодом завдяки цьому співробітництву налагодив партнерські зв’язки і з Кембриджем.

Сьогодні Лінгвістично-освітній центр – важливий підрозділ Львівської політехніки, робота якого є показником не тільки професіоналізму його працівників, а й якості навчання в університеті. А амбітність і працьовитість колективу гарантує йому реалізацію всіх найсміливіших планів та мрій.

Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ Фото зі святкування ювілею ЛОЦ