Перший етап 79-ї студентської науково-технічної конференції на кафедрі фізичної, аналітичної та загальної хімії ІХХТ

Кафедра фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

19–21 жовтня 2021 року на кафедрі фізичної, аналітичної та загальної хімії Львівської політехніки відбувся перший етап 79-ї Студентської науково-технічної конференції.

Студенти презентували результати своїх наукових робіт, які були виконані під керівництвом викладачів та науковців кафедри ФАЗХ, охоплювали різноманітні галузі хімічної науки і стосувалися таких напрямків дослідження: фазові рівноваги «рідина – пара», розрахунок ентальпій сублімації, газо-хроматографічних індексів утримування, ентальпій утворення у конденсованому стані, стан довкілля Львівської області та України, дослідження каталітичних систем для підвищення швидкості та селективності хімічних реакцій, синтез та визначення складу плівкових матеріалів для фотовольтаїки, вплив природи газу на кавітаційне знезараження води, а також аналізу хімічного складу реальних об’єктів. Загалом заслухано 19 студентських доповідей згідно тематики, яка була оголошена в програмі роботи підсекції «Фізична, аналітична та загальна хімія» СНТК.

Кожен із виступів викликав зацікавлення учасників конференції, що відобразилося у запитаннях до доповідачів. Відзначено доповіді таких студентів: Руслана Білоус (ЕО-31), Степан Колобич (ХТ-46), Роксолана Малетич (ЕО-31), Олена Михальчук (ТЛ-11), Марк Яровий (БТ-11). За результатами оцінювання три найкращі доповіді отримали такий відносний рейтинг: Степан Колобич – 100%; Марк Яровий – 92%; Олена Михальчук – 88%.

Роботу Степана Колобича на тему «Прогнозування індексів утримування в газо-рідинній хроматографії за структурою органічних сполук» (науковий керівник – доцент кафедри ФАЗХ Ігор Полюжин), рекомендовано до участі у другому етапі 79-ї Студентської науково-технічної конференції.

Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції