Першокурсники факультету міжнародних відносин ЛНУ відвідали Українсько-японський центр Політехніки

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Фото з відвідин

3 жовтня Українсько-японський центр Львівської політехніки відвідали студенти-першокурсники факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка зі своїм викладачем – доцентом кафедри європейських та регіональних студій Ігорем Зіньком.

Керівник Українсько-японського центру Ігор Зорій розповів гостям про роботу Центру, міжнародну співпрацю, історію та культуру Японії, познайомив з друкованими виданнями, які є в Центрі, заохотив до вивчення японської мови і культури.

Серед іншого пан Ігор зазначив: «Наш українсько-японський центр був створений у травні 2018 року. Ми розпочали активну роботу, мали спільні проєкти з японською стороною, але невдовзі розпочалась пандемія, а потім – війна. Зараз це складно. Але недавно до нас приїжджали японські гості. Серед них була і знана японська співачка – пані Акі Оно».

Керівник Центру акцентував та тому, що сьогодні, під час російської агресії, Японія дуже активно підтримує Україну. І не лише на дипломатичному рівні. Японці опікуються українцями-біженцями, видають книги про Україну, щоб ближче познайомити своїх громадян з нашою культурою та історією. Намагаються допомогти економічно.

Студенти зацікавлено слухали й розпитували Ігоря Зорія про власні враження від Японії, про особливості японської кухні, про боротьбу сумо та карате. Зустріч, мабуть, тривала б і довше, але час було бігти на наступну пару…

Сподіваємось, що співпраця між нашими університетами буде й надалі розвиватись та поглиблюватись!

Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин Фото з відвідин