Першокурсники-дизайнери Інституту поліграфії та медійних технологій побували на виставці Володимира Одрехівського

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з виставки

Масштабне представлення творчості народного художника України, колишнього викладача рисунку і скульптури на той час Львівського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва (згодом — Української академії друкарства, а відтак — Інституту поліграфії та медійних технологій Львівської політехніки), охоплює період від 1982 до 2024 року.

«Дорога до себе» в галереї «Зелена канапа» демонструє станкову скульптуру з бронзи. Цією експозицією митець показав власну дорогу до себе й те, що на тій дорозі для нього виявилося найважливішим і цікавить найбільше.

Ці скульптури — здебільшого людські фігури в різних позах, кожна з яких щось промовляє до глядача. Вони надовго вкарбовуються у пам’ять, адже автор наче проникає в людські душі, глибоко досліджує їх.

Студенти, які навчаються за освітньою програмою «Графічний дизайн», з ініціативи доцентки кафедри графіки та мистецтва книги Людмили Андрушко оглянули станкову творчість митця, яку свого часу мистецтвознавець Володимир Овсійчук назвав українською поетичною скульптурою.

21 скульптура на виставці представляє різні періоди життя митця та метафорично зображає пошук гармонії, взаємодії з людьми, шлях до духовного миру. Їхня символічність — у фігуративному висловленні гуманістичних цінностей добра та гармонії світу.

«Дорога до себе» Володимира Одрехівського — це роздуми про високі духовні цінності, шлях до себе, до ідентичності, до перемоги духу, до великої звитяги над темрявою.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки