Першокурсник ІКНІ отримує стипендію Президента України для найкращих учасників ЗНО 2021

За матеріалами сайту «Тернополяни»
Олександр Козира

Випускник Вишнівецької загальноосвітньої школи, що на Тернопільщині, Олександр Козира – серед 270 учасників зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року, які отримали найвищий бал. За досягнення у навчанні хлопцю призначили Президентську стипендію. Про це розповіли на Фейсбук-сторінці його рідної школи, зазначивши:

«Стипендія 10 000 гривень стане йому стимулом для продовження навчання в Національному університеті «Львівська політехніка» – найстарішому технічному закладі вищої освіти України та Східної Європи… Заклад освіти пишається своїм випускником!».

Нагадаємо, що Уряд ухвалив постанову про призначення і виплати стипендій та премій Президента України для учнів, які мають високі результати у здобутті повної загальної середньої освіти. Щомісячну стипендію в розмірі 10 тисяч гривень виплачують упродовж року. Виплату призначають за найвищі результати ЗНО не більш ніж 270 учасникам тестування.

Зараз Олександр Козира навчається за спеціальністю «Інженерія програмного забезпечення» на кафедрі програмного забезпечення Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки.