Переможниця ІІ етапу XXI Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика Анастасія Шульгіна розповіла про свою участь у конкурсі

Кафедра української мови Львівської політехніки
Анастасія Шульгіна

Анастасія Шульгіна, студентка І курсу Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Національного університету «Львівська політехніка», взяла участь у ІІ етапі XXI Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика серед студентів закладів вищої та фахової передвищої освіти й здобула в ньому перше місце.

Коли я вперше почула про конкурс, – розповіла Анастасія, – то відразу зрозуміла, що не можу не взяти в ньому участі, адже дуже люблю українську мову та все, що з нею повʼязане.

Оскільки обидва тури проходили в дистанційному режимі, то мені вдалося уникнути хвилювання в такій стресовій ситуації. Завдання на обласному етапі, на мою думку, були простішими, ніж на університетському, який відбувався у Львівській політехніці. Загалом не можу сказати, що вони були надто складними: над деякими завданнями треба було поміркувати, але виконати їх було цілком реально.

Я вважаю, що конкурс імені Петра Яцика дає змогу знавцям української мови проявити себе та вкотре переконатися, наскільки наша мова цікава та красива. Подібні заходи є справді корисними для сучасної молоді.