Перекладачка дослідницької фірми Ipsos (Париж, Франція) прочитала нову серію лекцій для студентів Львівської політехніки

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-лекції

Катедра української мови мала за велику честь уже вдруге в рамках програми «Гостьовий лектор» запросити для прочитання відкритих лекцій Анастасію-Марію Фик – активну діячку української діаспори, перекладачку дослідницької та консалтингової фірми Ipsos (Париж, Франція), випускницю Монітобського університету.

Анастасія прочитала лекції для студентів спеціальностей «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», «Архітектура» на теми: «Українська ідентичність крізь призму поколінь», «Як бути українцем в Канаді? Мовний аспект» та «Навички успішної комунікації як передумова професійного зростання крізь призму міжнародних відносин».

Розповідь лекторки була сповнена любови до нашої мови, звичаїв і культури, а також водночас щиро пройнята тривогою та хвилюванням щодо воєнних дій в Україні. Студентство високо поцінувало поради успішної перекладачки, а наприкінці кожної зустрічі студенти мали змогу почути відповіді на запитання, які вони жваво ставили лекторці. Особливо чутливо прозвучав у виконанні п. Анастасії гімн Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина», який у 2022 році набув нової хвилі популярности у важкий час російського вторгнення.

Сердечно дякуємо п. Анастасії за цікаві зустрічі й показ непохитної сили українського духу!

Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції Скріншот з онлайн-лекції