Парламент ухвалив постанову про присудження щорічної Премії Верховної Ради найкращим учасникам ЗНО

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Парламент ухвалив постанову про присудження щорічної Премії Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання. Відповідне рішення Верховна Рада ухвалила 1 грудня 2021 року.

Ухвалений документ розроблено на виконання постанови ВР від 29 січня 2021 року № 1157-IX «Про Премію Верховної Ради України найкращим учасникам зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти», згідно з якою найкращим учасникам ЗНО присуджуються 30 Премій Верховної Ради у розмірі 100 тисяч гривень кожна.

Відповідно до положення про премію, список претендентів на присудження премії формується Українським центром оцінювання якості освіти на підставі рейтингу осіб, які у поточному році завершили здобуття повної загальної середньої освіти, виконали сертифікаційні роботи ЗНО з чотирьох і більше навчальних предметів, отримали загальну суму балів за шкалою 100–200 не менше 790 балів, зокрема 200 балів за щонайменше один із цих навчальних предметів, та зараховані у поточному році до закладу вищої освіти в Україні.