Панельна дискусія «Право і відкрита наука: нормативна рамка відкритої науки і принципи відкритої науки у правничих дослідженнях»

Олександр Березко, координатор проєкту Open4UA
Панельна дискусія «Право і відкрита наука» в межах VIII Харківського міжнародного юридичного форуму

Захід проводиться у рамках проєкту Open4UA (Відкрита наука для української системи вищої освіти, 101129085, ERASMUS-EDU-2023-CBHE-STRAND-3), який координує Національний університет «Львівська політехніка». Проєкт має на меті сприяння національній реформі у сфері відкритої науки (Open Science) та розробку механізмів оцінювання наукових досліджень. Ціль – підвищити доступність наукових результатів для професійної спільноти, здобувачів освіти та широкого загалу, а також забезпечити валідність в оцінюванні якості наукових досліджень відповідно до стандартів європейського освітнього та дослідницького середовища. Панельну дискусію буде організовано як частину Харківського міжнародного юридичного форуму – потужного щорічного заходу, який об'єднує міжнародну спільноту вчених та практиків у галузі права та суміжних дисциплін. 

Захід включатиме дві частини:

  1. Перша частина буде присвячена реформуванню національного законодавства для упровадження принципів відкритої науки і нової метрики оцінювання наукових досліджень. У рамках цієї частини, зокрема, команда Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого презентує до обговорення результати аналізу національного законодавства на предмет його відповідності європейським стандартам у галузі відкритої науки і оцінювання досліджень.
  2. Друга частина буде присвячена кращим практикам імплементації принципів відкритої науки у правничих дослідженнях, а також викликам на шляху до їх упровадження.

Захід проводиться за фінансової підтримки Європейського Союзу. Погляди та думки, висловлені під час заходу, належать виключно автору(ам) і не обов’язково відображають позицію Європейського Союзу або Європейського агентства з питань освіти і культури (ЕАСЕА). Ані Європейський Союз, ані EACEA не несуть за них відповідальності.

Дата: 24 вересня 2024 року

Робочі мови: українська, англійська (синхронний переклад)

Частина перша 10:00 – 13-00 «Нормативна рамка відкритої науки» (Модератори – Дмитро Лученко, Богдан Карнаух)

Частина друга 13:30 – 15:30 «Принципи відкритої науки у правничих дослідженнях» (Модератор – Тетяна Коломоєць)

Цільова аудиторія: науковці вітчизняних та зарубіжних правничих шкіл, юристи-практики, аспіранти, студенти, представники органів державної влади, правоохоронних органів, професійних правничих громадських організацій.