Пам’яті Великого українця Богдана Гаврилишина

Прес-служба Львівської політехніки
Герб Львівської політехніки

Академічна спільнота Національного університету «Львівська політехніка» у глибокій скорботі з приводу передчасної смерті Великого українця Богдана Дмитровича Гаврилишина.

Для всіх, хто знав цю надзвичайно інтелігентну й скромну людину, смерть професора Гаврилишина відгукнулася нестерпною гіркотою болю від невблаганної втрати, яку зазнала Україна.

Відійшов у вічність чудовий та високоерудований фахівець в економічній галузі, небайдужий меценат і благодійник, засновник всесвітньовідомого Давоського економічного форуму, один із найвпливовіших членів легендарного Римського клубу – найавторитетнішої міжнародної організації, що переймаються актуальними проблемами людства.

Від часу здобуття Україною незалежності Богдан Дмитрович за покликом серця повернувся в Україну та самовіддано долучився до розв’язання складних завдань докорінного реформування вітчизняної економіки у новітню потужну та конкурентоздатну ринкову сферу.

Справжній подив і захоплення викликає його по-справжньому подвижницьке життя в науці та громадській діяльності, яке він прожив чесно, гідно і відповідально. Неоціненна роль професора Гаврилишина як палкого поборника соборності та розбудови демократичної і правової Української незалежної держави.

Кілька років тому ми мали велику приємність приймати його у стінах Львівської політехніки, коли він презентував свій духовний заповіт – книгу мемуарів під промовистою назвою «Залишаюсь українцем».

Так, він був і назавжди залишиться в нашій пам’яті Великим Українцем, сильною, вольовою та яскравою особистістю, котра твердо і безкомпромісно відстоювала свої наукові, патріотичні та моральні цінності, вбачала свою місію у підготовці «критичної маси молодих українців» для трансформації України в модернову європейську державу.

Поділяємо скорботу і висловлюємо глибоке співчуття родині та близьким покійного. Світла пам’ять про Богдана Гаврилишина назавжди залишиться в наших серцях!


Ректорат, професорсько-викладацький склад та студенти
Національного університету «Львівська політехніка»