Пам’яті ректора Гданського технологічного університету професора Яцека Намєсніка

Ректор Львівської політехніки
Яцек Намєснік

14 квітня 2019 року відійшов раптово помер професор Яцек Намєснік – ректор Гданського технологічного університету. Ця щира і розумна людина залишила в наших серцях теплі спогади та глибоку подяку за його великий внесок у встановлення і поглиблення польсько-українського співробітництва у сфері науки й освіти, зокрема між нашими університетами.

Яцек Намєснік був ученим, який не лише зосередив свої зусилля на виведенні Гданської політехніки у престижну групу дослідницьких університетів, а й зробив можливим для вчених Львівської політехніки викладати у польському навчальному закладі, а для студентів – стажуватися у рамках програми Erasmus+, зокрема на відомих польських фірмах.

Два роки тому ми мали змогу познайомитися з Яцеком Намєсніком, коли він перебував із візитом у Львівській політехніці. Ми говорили про спільні плани щодо розширення нашого співробітництва, йшлося також про заходи із вшанування львівських професорів, замордованих нацистами на Вулецьких пагорбах у Львові 1941 року. І було дуже приємно спілкуватися з ним як із прихильником сміливих реформ, симпатиком України, надійним партнером і добрим другом, який всіляко підтримував зміцнення відносин між нашими університетами.

З великим сумом ми сприйняли трагічну звістку про смерть цього унікального чоловіка і великого вченого, який пов’язав всю свою наукову та педагогічну кар’єру з Гданською політехнікою і був одним з найвідоміших польських науковців.

Рада ректорів Львівської області, Ректорат, Вчена рада і вся академічна спільнота Львівської політехніки глибоко сумують у зв’язку зі смертю ректора Яцека Намєсніка та висловлюють щирі співчуття сім’ї та близьким покійного, а також всій академічній спільноті Гданського технологічного університету.
 

Юрій Бобало,
ректор Національного університету «Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівської області