Пам’яті Президента міста Гданська, щирого симпатика України Павела Адамовича

Ректор Львівської політехніки
Павел Адамович

14 січня 2019 року трагічно загинув від руки злочинця Президент міста Гданська Павел Адамович.

Ця щира та світла людина залишила в наших серцях теплі спогади та велику вдячність за її величезний внесок у налагодження й поглиблення співпраці між Польщею та Україною в науково-освітній галузі.

Павел Адамович був ініціатором і натхненником Програми Leopolis for Future, яка дає змогу студентам львівських закладів вищої освіти, зокрема Львівської політехніки, здобути необхідний міжнародний фаховий досвід в Польщі. Він активно долучився до організації їхнього професійного навчання під час стажування у відомих польських компаніях, установах та безпосередньо у мерії Гданська.

Кілька років тому ми мали щасливу нагоду ближче познайомитися із Павелом Адамовичем, коли він відвідав Національний університет «Львівська політехніка» та інші навчальні заклади міста Лева. І було надзвичайно приємно бачити у його особі щирого симпатика України, надійного партнера та доброго приятеля, який докладає багато зусиль для зміцнення наших міждержавних стосунків та людських контактів.

Із гіркотою в душі ми сприйняли трагічну новину про смерть цієї чуйної та небайдужої людини, справжнього польського патріота й патріота свого рідного міста Гданська, беззмінним очільником якого він був упродовж 20 останніх років.

Рада ректорів Львівщини, Ректорат, Вчена рада та вся академічна спільнота Національного університету «Львівська політехніка» глибоко сумують з приводу трагічної смерті Президента міста Гданська Павела Адамовича і висловлюють щирі співчуття родині та близьким покійного, а також всій громаді міста.
 

Юрій Бобало,
Ректор Національного університету
«Львівська політехніка»,
голова Ради ректорів Львівщини