«Освіта переможців»: Міністерство освіти і науки України презентувало стратегічний план діяльності

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

«Стратегічний план діяльності Міністерства освіти і науки України до 2027 року» – ключовий документ, що визначає 9 стратегічних пріоритетів та цілі відомства на найближчі роки. Документ розроблено в умовах військової агресії рф проти України, виконання зобов’язань у сфері євроінтеграції та імплементації Цілей сталого розвитку.

Документ ґрунтується на Візії майбутнього освіти і науки, державних програмних документах та результатах публічних консультацій із залученням експертів галузей освіти та науки. Пріоритети охоплюють трансформацію змісту освіти, ролі педагогів і науковців, системи управління та освітнього простору, розбудову спроможності менеджменту.

В основі всіх напрямів трансформацій – особистість людини. Ключова мета – створити систему освіти і науки, спрямовану на максимальне розкриття потенціалу особистості на різних етапах життя та забезпечення гнучкості до змін. Освіта стане фундаментом для розбудови економіки та людського капіталу України, а наука – синонімом інновацій і технологій для залучення інвестицій та міжнародного партнерства.

Ознайомитися докладно зі Стратегічним планом діяльності МОН до 2027 року можна на сайті Міністерства освіти і науки України або у доданому файлі.