Організація BEST: простір для студента

Діана Мисько, група ЖР-22
Герб Львівської політехніки

BEST (Board of European Students of Technology) – міжнародна неприбуткова, неполітична, молодіжна громадська організація, яку було створено 1989 року в Берліні.

Студентка Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Аліса Мороз із задоволенням погодилася розповісти про свій досвід перебування в цій організації.

«Зараз я є одним із членів Ревізійної комісії. Якщо коротко, то Ревізійна комісія в таких неприбуткових організаціях, як наша, контролює майно та діяльність організації», – говорить Аліса.

Також студентка зазначає, що знайомства та захоплення це точно про BEST. Вона надає безліч можливостей і для подорожей за кордон зокрема. «Моя найулюбленіша міжнародна подія, на якій я була, – це з’їзд наших сусідніх регіонів у Кракові. Приїхало багато людей із понад 10 країн світу, чимало цікавих тренінгів та знайомств, радість, що ти зміг знову побачити своїх приятелів, скажімо із Бельгії, Румунії, Іспанії та інших держав, розмови до ранку, студентське життя», – розповідає дівчина.

Але пандемія також вплинула на організацію. BEST зазнав деяких змін у період карантину. Звичайно, спочатку було незрозуміло, як довго це триватиме і як з цим боротися, але організація швидко адаптувалася до нових умов. Кілька місяців члени BEST навчилися робити інтернет-проєкти, налагодили спілкування в інтернеті та організували онлайн-набір. BEST – це дуже гнучка спільнота, яка не боїться нових викликів, тому вона продовжує працювати ізольовано.

Було організовано дві поїздки за цей рік на мотиваційні вихідні. «Життя з антисептиками, масками – спочатку було дещо незвичне, але зараз це вже норма. Звісно ми розуміли, що багато людей не зможуть поїхати, тому передача знань потім відбувалась онлайн для тих, хто пропустив», – ділиться своїми враженнями про нові правила масових заходів у BEST Аліса Мороз.

Пандемія вплинула на багато чого. Змінилася мотивація людей, з’явилася плинність кадрів, але поза цим – прийшли нові люди, які готові працювати далі. З’явилися нові виклики для нас – довелося змінити формати проєктів, і BEST це як нікому іншому вдалося.

На завершення нашої розмови Аліса додала, що сумує за офлайн-проєктами та тією атмосферою, але не можна сказати, що це сильно вплинуло на її мотивацію. BEST у будь-якому форматі найрізноманітніших умов залишається поряд зі студентством та допомагає йому рости в улюбленій справі.