Оприлюднено умови прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
заставка МОН

30 жовтня 2020 року на сайті Міністерства освіти і науки України опубліковано Наказ про затвердження Умов прийому на навчання для здобуття фахової передвищої освіти у 2021 році. Документ містить певні новації, які мають зробити вступ прозорішим та комфортнішим.

Зокрема, вступники на основі повної загальної середньої освіти зможуть оцінити свої шанси ще до подання документів – їм надано можливість спочатку скласти вступні іспити, творчі конкурси, а вже потім подавати документи до обраного закладу.

До того ж під час вступу на основі освітньо-кваліфікаційного рівня робітника, у разі подання результатів зовнішнього незалежного оцінювання, бал вступника за відповідне вступне випробування підвищується на 25%.

Також Умовами передбачено продовження періоду проведення вступних іспитів для вступників на основі базової загальної середньої освіти. Це дасть змогу закладам більш гнучко підійти до організації вступної кампанії, з дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів.

На 2021 рік передбачено додатковий прийом документів для здобуття фахової передвищої освіти за контрактною формою (у разі, коли з поважних причин вступники не змогли вчасно подати документи). Крім того, роботодавці зможуть тепер скеровувати до закладів фахової передвищої освіти на контрактне навчання групи своїх співробітників упродовж усього навчального року.

Заплановано, що у 2021 році вступна кампанія до закладів фахової передвищої освіти розпочнеться наприкінці червня.

умови прийому для здобуття фахової передвищої освіти