Оновлено Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Набув чинності наказ Міністерства освіти і науки України від 18 жовтня 2022 року № 924 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 13 березня 2008 року № 168», який затверджує нову редакцію Положення про Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика.

Конкурс імені Петра Яцика відбувається з метою піднесення престижу української мови, забезпечення її всебічного розвитку і функціонування в усіх сферах суспільного життя. Організаторами конкурсу є Міністерство освіти і науки України, Міністерство оборони України, Міжнародний благодійний фонд «Ліга українських меценатів», Інститут української мови Національної академії наук України.

У новій редакції Положення враховано процеси децентралізації та утворення територіальних громад; уточнено механізм проведення конкурсу, зокрема у період воєнного стану, надзвичайної ситуації природного або техногенного походження, карантину тощо.

У документі конкретизовано перелік категорій здобувачів, що навчаються в українських закладах освіти, для яких проводять конкурс.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.