Оксана Гордійчук: «Щоб отримати лояльного випускника, потрібно працювати зі студентами вже від першого курсу»

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
зустріч випускників і студентів у дворику Львівської політехніки

«З Політехнікою ― назавжди!», мабуть так можна окреслити мету діяльності Групи зв’язків із випускниками, яка розпочала свою діяльність два роки тому, а зараз стрімко розвиває, плануючи та реалізовуючи цікаві проєкти не тільки для випускників, а й для студентів вже з першого курсу.

― Задум створення такої групи виношували досить довго. А остаточно переконалися в необхідності її створення у 2018 році ― після першого Форуму випускників, який зібрав кількасот політехніків різних років. Звичайно, наша цільова аудиторія ― випускники. Та, щоб отримати лояльного випускника, потрібно працювати зі студентами вже від першого курсу. Адже вони повинні розуміти, що Політехніка ― це те, що буде з ними назавжди, ― розповідає лідерка Групи зв’язків із випускниками Оксана Гордійчук.

Цікаво те, що навіть у самій групі працюють студенти. Тож добре розуміють, чим можна зацікавити сучасну молодь і як розвинути в них емпатію до альма-матер.

Форум випускників більше зорієнтований на зустріч, спілкування, спогади про студентські роки. А минулого року ми розпочали новий напрям роботи, націлений на зустрічі успішних у різних сферах випускників зі студентами. мали нагоду переконатися, що таке спілкування корисне для обох сторін. Адже випускники розповідають свої історії успіхів, надихають, мотивують молодь, а студенти мають можливість дізнатися, чого розпочинати свою професійну діяльність, чого можна досягнути, завершивши навчання у Львівській політехніці, навіть якщо подальша робота не пов’язана зі здобутим фахом, ― пояснює Оксана.

Перша така зустріч відбулася зі студентами ІАРД. Четверо представників архітектурних компаній поділилися думками про роль освіти, розповіли власні історії навчання та початку в професії.

В середині березня Група зв’язків із випускниками планувала організувати розширену зустріч із журналістами. Та, зважаючи на ситуацію, яка виникла через карантин, змушені були її перенести. Зате відбулася онлайн-зустріч із ведучою новин на радіо «Львівська хвиля» Мартою Оліярник. Учасниками були студенти перших-третіх курсів кафедри журналістики та засобів масової комунікації ІППО. Це було досить динамічне спілкування, адже студентів цікавило, як розпочинати роботу, як працевлаштуватися. Позитивним результатом стало й те, що Марта запропонувала організувати для декількох студентів практику на радіо.

Низка онлайн-зустрічей із різних напрямів відбуватиметься й упродовж літа.

Ми формуємо базу потенційних спікерів. Плануємо розширити співпрацю з інститутами, щоб скоротити шлях до випускників. Сподіваємося, що восени вже зможемо організовувати живі зустрічі. Нам важливо залучати студентів із різних напрямів, тож долучатися можуть усі охочі, ― додала на завершення Оксана Гордійчук.

зустріч випускників зустріч випускників зустріч випускників зустріч випускників зустріч випускників і студентів зустріч випускників зустріч випускників зустріч випускників