Оксана Гордійчук: «Через різноманітні події формуємо дружнє середовище випускників Політехніки»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Оксана Гордійчук

П’ять років тому у Львівській політехніці започаткували нову традицію ― Форум випускників, який об’єднує різні покоління. Перша субота червня стала днем зустрічі, спілкувань і дискусій. Та вже три роки поспіль, спершу через карантинні обмеження, а тепер ― через повномасштабну війну в країні, Група зв’язків з випускниками Відділу маркетингу організовує заходи в онлайн-форматі.

― Цьогоріч ми зібрали спогади політехніків різних років випуску. Цікаво те, що студентські роки кожен проживає по-своєму, тож спогади ― це наше надбання. Хтось згадує, як класно було навчатися, хтось ― викладачів. Звичайно, для багатьох цей час пов’язаний із творчими ініціативами, як, до прикладу, фестивалі «Весна Політехніки» та «Осінь Політехніки», відпочинком у наших навчально-оздоровчих таборах. Ми часто чуємо: «Політехніка дала не лише знання, а й навички, які допомогли розвиватися в різних сферах». Тому так багато випускників нашого університету не тільки домагаються успіху в здобутій професії, а й відкривають для себе нові горизонти у політиці, бізнесі, громадській діяльності. Нам важливо об’єднати їх у спільноту друзів Політехніки, ― каже лідерка Групи зв’язків з випускниками Оксана Гордійчук.

Онлайн-події у межах Форуму випускників цікаві можливістю краще познайомитися, оскільки не такі масштабні, більше обговорити, тож часто тривають значно довше, ніж планують організатори, бо присутні студенти хочуть спілкуватися, а випускники радо діляться досвідом і порадами. Зазвичай такі події стають поштовхом до подальшої комунікації.

Та робота з випускниками відбувається не лише в межах Форуму випускників. Група зв’язків з випускниками, перебираючи досвід найкращих університетів світу, старається формувати лояльного випускника ще зі студентської лави, а також періодично комунікувати зі старшим поколінням через пошту чи соціальні мережі, інформуючи про життя університету.

― Наразі комунікація відбувається з нашої ініціативи: ми запрошуємо випускників на зустрічі, пропонуємо доєднуватися до різноманітних проєктів. А хотіли б, щоб вони були теж зацікавлені й відбувалася двостороння комунікація. Працюємо над тим, щоб, завершуючи навчання, випускники не відкидали університету, а були залучені до різних процесів ― і формування освітніх програм, і реалізування інфраструктурних проєктів. До цього процесу підтримання комунікації мали б бути залучені також кафедри. Так, спільними зусиллями, нам би вдалося сформувати дружнє середовище політехніків, ― наголосила Оксана Гордійчук.

У межах розвитку комунікації з випускниками на сайті університету і на офіційних сторінках у соціальних мережах розповідатимемо про політехніків різних поколінь та ділитимемося їхніми спогадами зі студентських років. Стежте за оновленням інформації та пишіть нам свої історії, пов’язані з Політехнікою.

Фото із зустрічі випускників Фото із зустрічі випускників Фото із зустрічі випускників Фото із зустрічі випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників Фото із Форуму випускників