Оголошено конкурс проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень і науково-технічних розробок

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Розпочався конкурсний відбір проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних) розробок, виконавцями яких є заклади вищої освіти та наукові установи, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України. Виконання робіт розпочнеться у 2023 році за рахунок коштів державного бюджету за бюджетною програмою «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» (КПКВК 2201040).

Конкурс відбуватиметься у два етапи:

  • перший етап – з 18 листопада до 12 грудня 2022 року – в закладах вищої освіти / наукових установах в інформаційній системі;
  • другий етап – з 16 грудня до 29 грудня 2022 року – в Міністерстві освіти і науки України.

Наукова рада МОН має розглянути й затвердити результати експертизи проєктів досліджень і розробок до 22 грудня 2022 року. Результати конкурсного відбору буде оголошено до 30 грудня 2022 року.

Максимальна вартість проєкту дослідження та/або розробки має становити не більш ніж 1,5 мільйона гривень на рік, що пропорційно до обсягу коштів, виділених МОН на проведення Конкурсу за бюджетною програмою «Наукова і науково-технічна діяльність закладів вищої освіти та наукових установ» (КПКВК 2201040).

Під час здійснення відбору перевагу надаватимуть проєктам, що спрямовані на задоволення актуальних потреб національної економіки, суспільства та національної безпеки і оборони України, зокрема через здобуття нових знань, створення нових технологій, сприяння інноваціям у реальному секторі економіки та розвиток інноваційного підприємництва.