Оголошено конкурс на здобуття Золотої медалі імені Б.Є. Патона Національної академії наук України

Національна академія наук України
Ілюстрація до матеріалу

Національна академія наук України оголосила на здобуття Золотої медалі імені Б.Є. Патона. Медаль засновано з метою увічнення пам’яті академіка Національної академії наук України Бориса Євгеновича Патона та відзначення вчених за видатні досягнення у створенні та впровадженні інноваційних науково-технічних розробок, які знайшли широке практичне використання

Медаль присуджують до дня народження академіка Б.Є. Патона (27 листопада) зазвичай один раз на три роки вітчизняному вченому за інноваційну науково-технічну розробку та одночасно особі, яка забезпечила її широке практичне використання (кожній особі персонально).

У конкурсі на здобуття Золотої медалі імені Б.Є. Патона можуть брати участь особи, які працюють у наукових установах, закладах вищої освіти, на підприємствах і в організаціях, розташованих на території України.

Організації чи окремі особи, які висунули кандидата на присудження медалі, до 10 вересня 2024 року подають до відповідного відділення НАН України свої пропозиції разом із мотивуванням.

Докладніше – на сайті Національної академії наук України.