«Обличчя війни»: студенти кафедри журналістики та засобів масової комунікації побували на показі фільму

Юлія Мацях, студентка групи ЖР-32
Фото із заходу

7 березня 2024 року у Львівському будинку офіцерів відбувся показ фільму «Обличчя війни», автором ідеї якого є Діана Мосора. «Обличчя війни» – документальний спецпроєкт, що розкриває героїзм та відданість українських захисників. Цей захід відвідали студенти кафедри журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки.

«Цей проєкт – про стійкість, незламність, самопожертву», – розповідає авторка. Вона звертається до молоді з надією, що цей фільм назавжди змінить їхнє ставлення до всього російського, натомість надихне на збереження та розвиток нашого, українського.

Сім історій – сім різних життів, яких об’єднує одна мета – перемога України. Впродовж фільму герої діляться своїми історіями, пережитими у російському полоні, подвигами під час оборони нашого символу незламності – «Азовсталі», оголяючи болючі спогади, які вони пережили в той час. Дивлячись, ти ніби проживаєш їхню історію разом з ними, проте, незважаючи ні на що, на їхніх обличчях посмішка. Вони не здались, не зламались, вони все ще борються за нашу державу. Роман Дзвіпінський, Василь Бойчук, Михайло Чайковський, Василь Журбенко, Тетяна Васильченко, Роман Крутяк, Марк Цішек – усі вони герої!

«Патріотами не народжуються, ними стають», – каже Василь Бойчук. Тому ми повинні зробити все для того, щоб наша країна була єдиною у своїх думках, цінностях, державою, де пріоритетом буде повага до себе та свого народу, а всіх об’єднує одна мета – перемога над ворогом. Та ми завжди повинні пам’ятати, яку ціну щодня платимо за нашу свободу.

Фото із заходу Фото із заходу