Новий навчальний посібник «Структура та властивості високомолекулярних сполук» (Ч. 1) викладачів кафедри ХТПП

Кафедра хімічної технології переробки пластмас
Фрагмент обкладинки видання

Науково-педагогічні працівники кафедри хімічної технології переробки пластмас – завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор Володимир Левицький і доценти, кандидати технічних наук Тарас Гуменецький та Михайло Братичак – презентували навчальний посібник «Структура та властивості високомолекулярних сполук: Ч.1. Структура та фізико-хімічні особливості високомолекулярних сполук». Львів: Растр-7, 2023. – 238 с. ISBN 978-617-8296-84-1. Видання рекомендовано Науково-методичною радою Національного університету «Львівська політехніка» для студентів спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» і 163 «Біомедична інженерія».

У посібнику розглянуто основні особливості хімічної будови та надмолекулярної структури високомолекулярних сполук, їхніх агрегатних, фазових, фізичних станів та їхнього взаємозв’язку з найважливішими фізичними й фізико-хімічними властивостями. Детально висвітлено теоретичні та практичні аспекти проведення сучасних експериментальних досліджень. Звернено увагу на питання структурних характеристик високомолекулярних сполук залежно від методів їхнього синтезу.

Посібник призначений для підготовки фахівців спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія», зокрема спеціалізації «Хімічні технології переробки полімерних і композиційних матеріалів» та «Хімічні технології високомолекулярних сполук», та 163 «Біомедична інженерія», зокрема спеціалізації «Технології ортопедичних та реабілітаційних виробів медичного призначення». Посібник буде корисним для студентів та аспірантів хіміко-технологічних вишів, які навчаються за спорідненими спеціальностями, а також для інженерно-технічних працівників у галузі синтезу та переробки пластмас.