Новий лабораторний стенд для вивчення й дослідження систем моніторингу параметрів «розумного» будинку

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Новий лабораторний стенд кафедри АВКТ

За активної участі партнерів і випускників кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки виготовлено і встановлено у лабораторії технічних засобів автоматизації новий лабораторний стенд з вивчення й дослідження систем вимірювання й моніторингу параметрів електромережі та клімату в «розумному» будинку.

Варто відзначити, що розроблений лабораторний стенд буде застосовано для вивчення навчальних дисциплін вибіркового блоку «Інформаційні технології комп’ютерно-інтегрованих систем керування» освітньої програми бакалаврського рівня підготовки за спеціальністю «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», зокрема «Технічні засоби автоматизації систем життєзабезпечення», «Інформаційні технології розумного будинку», «Розроблення WEB-аплікацій систем автоматизації», а також під час виконання студентами курсових проектів і бакалаврських кваліфікаційних робіт.

Метою створення лабораторного стенду є наочне відображення типових рішень з розроблення систем керування «розумним» будинком із застосуванням сучасних вітчизняних технічних засобів виробництва торгової марки Smart Maic, а також інформаційних та мережевих технологій. Зокрема, стенд дає можливість вивчати приклади реалізації технологій інтернету речей (IoT) для віддаленого доступу до системи моніторингу параметрів електромережі та клімату зі смартфону чи планшету через спеціалізований вебінтерфейс.

Проектування, виготовлення й налагодження стенду виконано за участю випускника кафедри АВКТ Андрія Михальського, а також студента третього курсу бакалаврського рівня підготовки Олександра Лум’яника під керівництвом старшого викладача кафедри Ігоря Костика.

Кафедра висловлює подяку компанії ТОВ «СМАРТ-МАК» (м. Київ) за надання технічних засобів для виготовлення лабораторного стенду.

Новий лабораторний стенд кафедри АВКТ Новий лабораторний стенд кафедри АВКТ Новий лабораторний стенд кафедри АВКТ