Нові шляхи співробітництва між Львівською політехнікою та ПАТ «Укрнафта»: підписано угоду про співпрацю

Кафедра хімічної технології переробки нафти і газу
Заставка до матеріалу

Відбулась онлайн-зустріч начальниці управління з підбору персоналу ПАТ «Укрнафта» Наталії Бабич і фахівчині управління Галини Купчинської з директором Інституту хімії та хімічних технологій Національного університету «Львівська політехніка» професором Володимиром Скороходою, завідувачем кафедри хімічної технології переробки нафти і газу професором Олегом Гринишиним і доцентом кафедри ХТНГ Петром Топільницьким. Обговорено можливість проходження стажування співробітниками ІХХТ у підрозділах ПАТ «Укрнафта», працевлаштування випускників Університету, проходження практики, нагородження студентів іменними стипендіями, проведення спільних науково-дослідних робіт.

В ході зустрічі Наталія Бабич розповіла про структуру компанії, а це 6 нафтогазовидобувних управлінь, 3 газопереробні заводи, нафтопереробний завод, сотні автозаправних станцій та інші підрозділи.

Зі свого боку Олег Гринишин розповів про основні здобутки кафедри хімічної технології переробки нафти та газу і перспективи нової спеціальності «Нафтогазова інженерія», відкритої на кафедрі ХТНГ. Професор Володимир Скорохода поділився новими напрямами підготовки фахівців ІХХТ. Доцент Петро Топільницький повідомив про науково-дослідні роботи в галузі впливу реагентів, які використовують під час видобутку, на процеси переробки нафти на НПЗ, а також про наукові роботи із захисту від корозії обладнання через зневоднення та знесолення нафти деемульгаторами та інгібіторами корозії, які розроблені на кафедрі.

Результатом стало підписання угоди про співпрацю між ПАТ «Укрнафта» та Національним університетом «Львівська політехніка».

Приєднані файли