Незабаром стартує онлайн-курс «Цифрові інструменти Google для закладів вищої та фахової передвищої освіти»

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Міністерство освіти і науки України за підтримки Google Україна організовує безоплатне навчання керівників закладів вищої, фахової передвищої освіти, викладачів за онлайн-курсом «Цифрові інструменти Google для закладів вищої, фахової передвищої освіти», який проходитиме 4–18 жовтня 2021 року.

Курс покликаний розширити можливості використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу.

Формат курсу побудований на живому спілкуванні з тренерами Академії цифрового розвитку, які впродовж терміну навчання будуть консультувати і допомагати слухачам. Учасники отримуватимуть завдання у захищених віртуальних навчальних кімнатах Google Класів, де буде забезпечено ефективний зворотний зв’язок через супровід і консультації тренерів.

До кожної теми буде опубліковано запис лекції, організовано додаткову консультацію через відеоконференції в Google Meet, під час яких кожен учасник отримає можливість поставити питання тренеру наживо, продемонструвати екран для розв’язання проблемної ситуації.

Курс містить п’ять модулів, кожен із яких складається з відеолекції, практичних завдань, підсумкового тесту і розрахований на опрацювання матеріалів протягом 1–2 годин щоденно. У програмі курсу:

  • як організувати ефективну взаємодію між учасниками освітнього процесу за допомогою цифрових інструментів Google;
  • які особливості та переваги Google Workspace for Education;
  • як працювати з обліковим записом закладу вищої освіти на різних пристроях: за допомогою комп’ютера і мобільного пристрою;
  • як створити та підтримувати персональне інформаційне середовище викладача закладу вищої освіти.

Докладніше – на сайті Міністерства освіти і науки України.