НАЗЯВО шукає кандидатів у Галузеву експертну раду та провадить набір експертів з акредитацій освітніх програм серед студентів

Центр забезпечення якості освіти Львівської політехніки
Заставка до матеріалу

Студенти, ми можемо покращувати якість освіти! Ми маємо можливість не лише впливати на якість освіти, але й брати активну участь у процесі акредитації освітніх програм.

Саме зараз Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) шукає кандидатів у Галузеву експертну раду (ГЕР) та провадить набір експертів з акредитацій освітніх програм.

Для тих, хто має досвід у процесах забезпечення якості освіти і хоче здійснити свій внесок в розвиток твоєї галузі знань, Галузева експертна рада – чудове місце, щоб реалізувати власний потенціал, адже:

  • ГЕР об’єднує представників академічної спільноти та стейкхолдерів (роботодавців і студентів) у відповідній галузі;
  • основною функцією ГЕР є опрацювання акредитаційних справ та підготовка експертних висновків;
  • ГЕР функціонують як своєрідні «центри експертизи», які надають Національному агентству експертні поради з питань, що стосуються відповідної галузі.

Тим, кого цікавить практичний підхід до перевірки якості вищої освіти, варто доєднатися до експертів з акредитації освітніх програм НАЗЯВО.

Чому це важливо?

  1. Реальна участь в забезпеченні якості освіти за європейськими стандартами.
  2. Досвід в оцінюванні роботи університетів у складі незалежної експертної групи.
  3. Можливість розвитку своєї експертизи в рамках навчання за власною спеціальністю, отримання знань про викладання у інших ЗВО на практиці.

Всі деталі та анкети для подання заявок можна знайти на сайті Української асоціації студентів. Проте заявку, щоб стати експертом, можна надсилати без дедлайну, а заявки для участі в конкурсі до ГЕР мають чіткий дедлайн – 27 листопада.

Навіть якщо ти вважаєш, що не підходиш на цю роль, бо не маєш досвіду, адже ти просто студент/студентка, – все одно бери участь, тому що хто, як не ти, може оцінити якість освіти з погляду студентів! Покращуймо якість освіти разом, адже думка студентів має силу!