Керівник Tech Startup School Львівської політехніки Назар Подольчак: «Прийшов час технологічної бізнес-школи»

За матеріалами сайту Tech Business School
Назар Подольчак

Стажування у провідних наукових та освітніх світових центрах дає змогу побувати в атмосфері інноваційних рішень, які надихають і мотивують змінюватись та намагатися творити як мінімум мікросвіт, вдосконалюючи себе, поширюючи ідеї та творячи нові сенси. Міжнародне стажування дарує коло добрих колег і формує декілька ідей, які можуть викристалізовуватися роками, чекаючи відповідного часу та місця, у яких вони зможуть фонтанувати й реалізовуватись.

Саме так було в період відвідування кращих закладів вищої освіти США у 2014 році. Реалізація ідей після поїздки обернулася у написану монографію «Акредитація вищих навчальних закладів у США», створення Tech StartUp School, програми Smart city для публічних управлінців та адміністраторів, заснування громадської організації «Інститут економічних та соціальних ініціатив».

Під час стажування найбільше вразила атмосфера та діяльність бізнес-шкіл, а саме: МІТ Sloan Business School, Harvard Business School, Boston College, Duke’s Fuqua School of Business, які мають чіткий профіль, інтенсивні програми та неймовірну здатність пізнавати, взаємодіяти й розвивати нові теорії та наукові ідеї. Все це спонукало створити бізнес-школу із сучасною концепцією та історичними цінностями Львівської політехніки.

Львівська політехніка є осередком створення нових технологій, попри складність діяльності, зменшення популярності технічних спеціальностей, падіння виробництва в попередні десятиліття. Як показують рейтинги, ми в багатьох аспектах залишаємося серед світових лідерів і навіть покращуємо позиції. Зокрема, згідно з рейтингом Times Higher Education, що був оприлюднений у вересні 2020 року, Національний університет «Львівська політехніка» суттєво зміцнив свої позиції у загальному рейтингу та піднявся із групи університетів 801–1000 у категорію 501–600.

Політехніка є одним із лише двох закладів вищої освіти України, які увійшли у цю категорію. Будучи явними лідерами вітчизняного ринку освіти, кому, як не нам, стати провідниками у розвитку для вітчизняних технологічних компаній.

Також гострою необхідністю формування інноваційно-освітніх продуктів щодо управління технологічністю компанії є створення власного внутрішнього ринку у межах інноваційної інфраструктури Львівської політехніки.

За час активної діяльності Tech StartUp School реалізовано з десяток успішних стартапів та інноваційних підприємств, які є нашими резидентами, беруть участь у освітніх програмах, прототипують перші продукти у лабораторіях Tech LabInno, отримують фінансування через краудфандинговий майданчик StartEra, виходять з нашою допомогою на міжнародні ринки. Досягаючи певного рівня розвитку проєкту, керівники та менеджмент цих інноваційних підприємств потребують нових знань із масштабування діяльності.

Тому технологічна бізнес-школа (Tech Business School) покликана розвивати знання та наукові ідеї для формування підприємством власної унікальності, застосовуючи або удосконалюючи інноваційні технології, а також оцінюючи економічну доцільність їхнього використання, зважаючи на етап розвитку проєкту чи підприємства, цільову аудиторію, взаємодію з іншими стейкхолдерами тощо.

Разом із учасниками програми ми будемо створювати унікальні економічно-результативні бізнес-моделі на засадах розвитку та застосування оптимальної технології.

Саме сьогодні, коли пандемія призвела до прийняття низки рішень з інтенсивнішого використання одних технологій та відмови від інших, як ніколи актуальною є пропозиція освітніх продуктів технологічної бізнес-школи (Tech Business School).

Тому ласкаво просимо у світ Tech BS – технологічної бізнес-школи Львівської політехніки!