Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» – одна з наймолодших баз Львівської політехніки

Леся Крук, Центр комунікацій Львівської політехніки
Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4»

Львівська політехніка не лише надає якісні освітні послуги, а й турбується про відпочинок та оздоровлення своїх студентів і викладачів. Однією з наймолодших навчально-оздоровчих таборів є «Політехнік-4». Директор Іван Тюрдьо розповів про діяльність і розвиток бази.

– Як і коли було створено НОТ «Політехнік-4»?

– Політехнік-4 заснували на території колишнього піонерського табору обкому профспілки працівників освіти. У 2009 році керівництво прийняло рішення про реконструкцію НОТ «Політехніка-4». Відтак база функціонує та розвивається дотепер. Зазначу, що вона є однією з наймолодших у Політехніці.

– Розкажіть докладніше як функціонує «Політехнік-4» сьогодні?

– Оскільки раніше територію бази було облаштовано за моделлю радянського піонерського табору, сьогодні ми намагаємося змінити це, реконструюючи старі приміщеннями й будуючи нові. У цьому нам дуже допомагають самі ж політехніки. До прикладу, другі й треті поверхи декількох будиночків зводили наші студенти та викладачі. Тут варто зазначити, що 80% студентів, які щорічно приїздять до нас на практику, – це студенти Інституту будівництва та інженерних систем і, час від часу, студенти Інституту геодезії. Тобто це ті політехніки, які пов’язані з будівництвом і, які мають можливість тут професійно застосувати здобуті теоретичні знання на практиці. Нам дуже приємно з ними працювати, адже це молоді, креативні люди, які розуміють тебе з півслова й швидко виконують поставлене завдання.

Завдяки такій злагодженій роботі ми закінчуємо будівництво конференц-зали і їдальні – одне з найважливіших наших завдань. Також відновили басейн, здали в експлуатацію перший, другий, третій та адміністративний корпуси.

Дуже хочеться, щоб база диференційовано приймала як викладачів, так і студентів. Тому ми подали пропозицію керівництву університету про створення спеціального сектора відпочинку для викладачів, аби, відвідуючи базу, вони мали можливість тут і відпочивати, і займатися науковою діяльністю. Тому деякі котеджі ми хотіли б облаштувати спеціально для викладачів, а для студентів плануємо провести реконструкцію напевне однієї з найбільших будівель на території бази, де створимо потужний багатофункціональний комплекс із тренажерами і окремими залами для молодіжних розваг.

Варто зазначити, що, перебуваючи в процесі реконструкції, на сьогодні Політехнік-4 може приймати на відпочинок групи з 15–20 осіб, саме таку кількість можемо наразі забезпечити хорошими умовами проживання та харчування.

До прикладу, цього року вже 9-й раз поспіль у нас організовували міжнародну англійськомовну школу «Camp Believe», а також відбувалися засідання кафедр, з’їзди молодих учених і т.д.

Коли, на вашу думку, буде завершено реконструкцію й база зафункціонує на 100%?

– В умовах пандемії про точну дату завершення реконструкції важко сказати, та сподіваюся, що найближчим часом нам вдасться реалізувати всі плани й тут відбуватимуться масштабні заїзди політехніків, конференції, семінари та іншого роду заходи. Адже «Політехнік-4» розташований найближче до університету, всього 40–45 хв їзди електричкою зі Львова. Тому маємо надію, що наш табір стане чудовим місцем для відпочинку та навчання політехніків.

До слова, хочу подякувати інститутам та кафедрам, адміністрації та профспілці університету, які вклали та вкладають чималі кошти в розвиток нашого табору «Політехнік-4».

Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4» Навчально-оздоровчий табір «Політехнік-4»