Науковцям Львівської політехніки презентували проект майбутнього сміттєпереробного заводу

За матеріалами сайту Львівської міської ради
на презентації

Проект майбутнього сміттєпереробного заводу у Львові презентували науковцям Національного університету «Львівська політехніка». Відбулося це 2 листопада 2018 року під час зустрічі у стінах навчального закладу із представниками Львівського комунального підприємства «Зелене місто».

Викладачі вишу змогли детально ознайомитися з тим, як місто планує розв’язати проблему з відходами. Йдеться про будівництво сміттєпереробного комплексу, рекультивацію сміттєзвалища у Грибовичах та розбудову муніципальної інфраструктури роздільного збору відходів.

Науковці Львівської політехніки активно долучилися до обговорення проекту, задаючи питання щодо функціонування майбутнього заводу та налагодження роздільного збору і вивозу вторинної сировини.

– Ми їздимо в Європу, бачимо, як вона розвивається, і ті механізми, що нам сьогодні показали, вони потрібні для Львова. Цей проект необхідно розповсюджувати, показувати, щоб всі розуміли суть задуму, який планують втілити у Львові. Крім того, Львівська політехніка вже зараз підтримує процеси, пов’язані з правильним поводження з відходами: наприклад, ми в Університеті сортуємо вторинну сировину, – розповів проректор Львівської політехніки, кандидат технічних наук Роман Корж.

Надалі низку подібних зустрічей проведуть з науковцями інших вищих навчальних закладів Львова.