Науковці МІОКу взяли участь у Міжнародній конференції «Воєнні біженці з України. Рік у Польщі»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою
Фото з конференції

13 березня 2023 року команда науковців Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» на запрошення факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені Івана Франка взяла участь у Міжнародній конференції «Воєнні біженці з України. Рік у Польщі». Зокрема, до складу учасників від МІОКу ввійшли: Оксана П’ятковська – заступниця директора, к. е. н.; Володимир Гнатюк – науковий співробітник, доктор філософії з політичних наук; Тетяна Голдак-Горбачевська – наукова співробітниця, к. і. н.; Ольга Долінська – провідна соціологиня, магістр соціології.

На конференції презентували результати дослідження, проведеного на замовлення Канцелярії Прем’єр-міністра Польщі упродовж 10–16 лютого 2023 року Міграційною платформою EWL, Фундацією EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету. Для одержання результатів опитали 400 громадян України, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Дослідження торкнулося багатьох важливих питань, зокрема вдалося проаналізувати, як довго перебувають біженці з України в Польщі, чи планують вони залишатися в Польщі надовше, коли українські біженці почали працевлаштовуватися після прибуття до Польщі, чи мали вони можливість змінити роботу під час перебування в Польщі, з якою метою громадяни України відвідували Польщу до початку війни, якими біженці з України бачать польсько-українські відносини після закінчення війни тощо.

Докладніше – на сайті Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою.