Науковці Львівської політехніки зустрілися в Університеті зі своїми польськими колегами

Прес-служба Львівської політехніки
Науковці Львівської політехніки зустрілися з польськими колегами

Приїзд польських друзів до Львова пов’язаний із відзначенням трагічної дати – розстрілом нацистами групи львівських професорів у ніч з 3 на 4 липня 1941 року. Вшанування пам’яті невинно убієнних відбудеться 2 липня цього року на Вулецьких пагорбах поблизу пам’ятника загиблим у Студентському парку Львівської політехніки.

З цієї нагоди до Львова прибули науковці із провідних університетів Польщі, з якими підтримують співпрацю Львівська політехніка та інші вищі навчальні заклади міста.

1 липня наші гості мали зустріч з ректоратом та директорами навчально-наукових інститутів Університету.

Ректор Національного університету «Львівська політехніка», голова Ради ректорів Львівщини професор Юрій Бобало розповів колегам про науково-технічну співпрацю з ВНЗ, науковими установами та компаніями Республіки Польща.

На загал Львівська політехніка уклала понад 120 угод про міжнародну співпрацю і 50 із них – з польськими університетами. Щороку майже 500 студентів і 700 викладачів виїжджають до Польщі на навчання, стажування та проведення спільних науково-дослідницьких робіт. Особливо плідна співпраця налагоджена з технічними і класичними університетами Вроцлава, Кракова і Варшави, природничим, медичним, економічними університетами, державною вищою професійною школою. Нещодавно міністри освіти і науки України та Польщі погодили питання про запровадження спільної аспірантури, що передбачає дворічне навчання в обох країнах. У листопаді цього року у столиці Галичини відбудеться симпозіум ректорів провідних ВНЗ України і Польщі.

Ознайомлення із Львівською політехнікою польські науковці продовжили, зустрівшись із директорами навчально-наукових інститутів відповідно до своїх наукових зацікавлень. Гості провели екскурсію Університетом, із захопленням оглянули шедевр архітектури й образотворчого мистецтва – актову залу головного корпусу. Цей зал ще називають залом Матейка – видатного польського художника.

У неформальній розмові із гостями ректор Львівської політехніки Юрій Бобало заспокоїв поляків через недавній програш їх національної збірної команди футболістам Португалії. «Польська команда показала чудову гру. Головне – не результат, а задоволення від майстерної гри польських футболістів», – наголосив він.

Науковці Львівської політехніки зустрілися з польськими колегами Науковці Львівської політехніки зустрілися з польськими колегами Науковці Львівської політехніки зустрілися з польськими колегами Науковці Львівської політехніки зустрілися з польськими колегами