Науковці Львівської політехніки одержали доступ до ресурсів ASTM Compass у режимі перегляду

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Лого організаторів

До 31 грудня 2025 року наукова спільнота Національного університету «Львівська політехніка» матиме доступ до ресурсів ASTM Compass.

ASTM Compass® – це велика колекція провідних галузевих стандартів і технічної інформації (журнальних публікацій, монографій, дослідницьких звітів тощо), розроблених Американським товариством випробувань і матеріалів ASTM International. Колекція містить матеріали з різних галузей знань, зокрема з механіки, матеріалознавства, електроніки, охорони навколишнього середовища, охорони здоров’я та медичних приладів, хімічної інженерії, сонячної енергетики та багато інших.

ASTM Compass використовують понад 2000 університетів світу як ключове джерело технічних стандартів для студентів, професорсько-викладацького складу, аспірантів та дослідників.

Доступ до всіх документів для представників Львівської політехніки надано виключно в режимі перегляду.

Працювати з ресурсами ASTM Compass можна з комп’ютерів мережі Університету, а також за допомогою віддаленого доступу. Доступ до ресурсу передбачає індивідуальну реєстрацію з комп’ютерної мережі Львівської політехніки: для цього потрібно перейти на сайт ASTM, натиснути Contaсt Support, зареєструватися з адресою в домені @lpnu.ua та перейти на головну сторінку сайту.

Доступ отримано завдяки співпраці Науково-технічної бібліотеки Університету з Асоціацією Інформатіо-Консорціум за сприяння міжнародної фундації eIFL.net.