Науковці катедри УМ презентували результати своїх досліджень під час Міжнародної конференції «Мова, культура і суспільство»

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-конференції

14 грудня 2021 року науковці катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» презентували результати своїх досліджень під час Міжнародної наукової конференції «Мова, культура і суспільство».

До участи в конференції долучилося близько ста науковців із різних куточків України, а також Польщі, Сербії, Сполучених Штатів Америки, Німеччини. Організаторами цього величного наукового заходу стали Варшавський університет, Вроцлавський університет, Львівський національний університет імені І. Франка, Бєлградський університет. Було презентовано й обговорено найактуальніші проблеми сучасної лінгвістики. Зокрема, продискутовано питання теорії мови, термінології та лексикографії, ролі мови й культури в суспільних процесах, ідентичности та онімного простору як штрихів до образу суспільства, територіального та функційного вимірів мови, її системи й структури. Ґрунтовно проаналізовано також і гіперважливу в нинішній українській дійсності проблему національної безпеки та політики як чинників впливу на мову, культуру й суспільство.

Науковці катедри української мови Львівської політехніки виклали свої думки з приводу порушуваних питань і презентували свої доповіді, в яких показали висліди власних досліджень на такі теми:

  • Куньч З. Й. «Мовна компетентність майбутнього журналіста в контексті спецкурсу з термінознавства»;
  • Фаріон І. Д. «Соціолінгвальний контекст правописної кодифікації української мови».
Програма онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції Скріншот з онлайн-конференції