Науковці катедри української мови взяли участь у XIІ Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції з україністики

Катедра української мови Львівської політехніки
Скріншот із сайту конференції

Викладачі катедри української мови Національного університету «Львівська політехніка» взяли участь у XIІ Міжнародній науково-практичній Інтернет-конференції з україністики «Діалог мов – діалог культур. Україна і світ», що відбулася в Університеті Людвіга-Максиміліана (Мюнхен).

У вітальному слові організатори конференції проф. д-р Ульріх Шваєр та д-р Олена Новікова, зокрема, підкреслили: «Щороку наш міжнародний науковий форум приваблює фахівців-україністів не лише з України, а й з інших країн Європи та світу – Польщі, Німеччини, Чехії, Словаччини, Росії, Білорусі, Хорватії, Угорщини, Англії, Канади, Японії. Їх всіх об’єднує спільна зацікавленість Україною, її мовою, літературою та культурою, незважаючи на кордони. Постійнe зростання числа учасників конференції демонструє їхнє велике зацікавлення в сучасній формі міжнародного діалогу. Особливо сприятливий він для молодого покоління фахівців, які завдяки цій формі спілкування, мають можливості пропонувати свої дослідження до обговорень широкому колу досвідчених науковців-україністів. Такий відкритий та поважний науковий обмін характерний для всіх наших мюнхенських конференцій, і є цінним сам по собі».

На конференції з доповідями виступили професор Ірина Фаріон «Постколоніяльні виміри мовної політики В. Зеленського: персоналістичний контекст», доценти Оксана Микитюк «Лексема «характер» як політичний актуалізатор світогляду Дмитра Донцова» та Ігор Василишин «Лірика М. Ситника періоду ДіПі в українських повоєнних часописах Австрії та Німеччини».

Скріншот із сайту конференції Скріншот із сайту конференції Скріншот із сайту конференції Скріншот із сайту конференції