Науковці кафедри кримінального права і процесу взяли участь у Львівському міському форумі «Інноваційна весна – 2019»

Кафедра КПП Львівської політехніки
Михайло Гузела та Володимир Бараняк на форумі «Інноваційна весна – 2019»

На запрошення Департаменту розвитку Львівської міської Ради науковці кафедри кримінального права і процесу Навчально-наукового інституту права і психології Національного університету «Львівська політехніка» кандидат юридичних наук, доцент Михайло Гузела та кандидат хімічних наук, доцент Володимир Бараняк взяли участь у Львівському міському форумі «Інноваційна весна – 2019», який проходив 24–26 травня 2019 року під патронатом заступника міського голови Львова з питань розвитку А. Москаленка й був присвячений нетворкінгу, знайомству та обміну досвідом між учнями, студентами, компаніями і професіоналами-дослідниками з університетів.

Під час форуму «Інноваційна весна – 2019» доцент М.В. Гузела прочитав ознайомлювальну лекцію з сутності та проблем використання поліграфа («детектора виявлення брехні») в досудовому та судовому провадженнях в Україні, а також з проблематики застосування поліграфа при прийомі на певні посади у правоохоронних органах, банках тощо. Доцент В.М. Бараняк виступив з лекцією про особливості криміналістичного дослідження слідів пальців рук людини та про методи відібрання і процесуальної фіксації слідів пальців рук в процесі збирання доказів під час досудового розслідування кримінальних проваджень. Обидві лекції викликали надзвичайну зацікавленість відвідувачів форуму «Інноваційна весна – 2019», які отримали вичерпні відповіді наших науковців на всі запитання, що виникали під час жвавого спілкування.

Окрім цього, для відвідувачів форуму «Інноваційна весна – 2019» було проведено майстер-класи з практичного проведення поліграфічних перевірок для всіх охочих із застосуванням комп’ютерного поліграфа Lafayette LX 4000 (доцент М.В. Гузела), а також з практичного застосування криміналістичних методів відібрання та процесуальної фіксації слідів пальців рук людини (доцент В.М. Бараняк). Зазначимо, що і теоретична, і практична частини участі науковців кафедри кримінального права і процесу Навчально-наукового інституту права і психології Львівської політехніки викликали надзвичайно велике зацікавлення й активну участь у майстер-класах відвідувачів форуму «Інноваційна весна – 2019», зокрема учнів та випускників шкіл.

За активну участь у форумі «Інноваційна весна-2019» та популяризацію науки і технологій серед мешканців м. Львова доценти кафедри кримінального права і процесу М.В. Гузела та В.М. Бараняк нагороджені Подяками заступника міського голови Львова з питань розвитку А. Москаленка.

на форумі «Інноваційна весна – 2019» на форумі «Інноваційна весна – 2019» на форумі «Інноваційна весна – 2019» на форумі «Інноваційна весна – 2019» на форумі «Інноваційна весна – 2019» на форумі «Інноваційна весна – 2019»