Поділилися досвідом: науковці ІБІД взяли участь у Мостовій конференції компанії «Сіка Україна»

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
Компанія «Сіка Україна» проводить свою чергову Мостову конференцію

Компанія «Сіка Україна» провела 5–8 квітня свою чергову Мостову конференцію. Пленарне засідання першого дня роботи конференції відбулося у візитівці Львівської політехніки – актовій залі головного корпусу. У роботі конференції взяли участь основні проектанти й підрядники України та Польщі, які ремонтують і реконструюють мости, а також науковці Інституту будівництва та інженерії довкілля Політехніки.

Організатор конференції – компанія «Сіка Україна» – швейцарська «дочка» міжнародного концерну «Сіка», провідного світового виробника матеріалів будівельної хімії та матеріалів для промисловості, який має 160 промислових об’єктів у 84 країнах світу. До складу компанії входять виробничі підприємства, наукові лабораторії, центри технічної підтримки та торгові представництва. Маючи багаторічний досвід у розв’язанні різних складних завдань і широкий асортимент матеріалів, компанія пропонує комплексні рішення і системи практично для всіх будівельних об’єктів у різних частинах світу. В Україні компанія «Сіка» працює від 2004 року.

Під час пленарного засідання її учасники поділилися своїми новими досягненнями в розробці матеріалів для ремонту реконструкцій і будівництва мостів. Провідні проектувальники й підрядники ознайомилися також із сучасними матеріалами та технологіями, які використовує компанія в цій галузі.

Три наступні дні роботи конференції були практичні: її учасники ознайомилися з новими й відремонтованими мостами Львівської області та Польщі (яка має понад 100 мостів і шляхопроводів), відремонтованих і побудованих на основі будівельних матеріалів компанії. Упродовж цих днів вони побували на близько 40 мостах і шляхопроводах.

– Наші співробітники працюють у Львівській політехніці, а компанія вже багато років співпрацює з кафедрою мостів та будівельної механіки Інституту будівництва та інженерії довкілля, зокрема з професором Віктором Квашею, який першим випробовував наші матеріали для ремонту й підсилення мостів в Україні, – говорить технічний директор «Сіка Україна», доцент Харківського національного університету будівництва та архітектури Анатолій Сінякін. – Ми свого часу спонсорували реконструкцію залізобетонного арочного містка професора Тульє (його зробили підрядники з нашого матеріалу). Тепер, як жартують колеги, «Сіка» буде вічно обслуговувати його, пильнуючи за добрим технічним станом містка. Крім цього, Львівська політехніка – найстарший університет, який займається мостовими об’єктами в Україні, тому нам цікаво і приємно побувати в цих стінах і зробити на згадку спільну світлину на містку Тульє.

Компанія «Сіка Україна» проводить свою чергову Мостову конференцію Компанія «Сіка Україна» проводить свою чергову Мостову конференцію Компанія «Сіка Україна» проводить свою чергову Мостову конференцію Компанія «Сіка Україна» проводить свою чергову Мостову конференцію Компанія «Сіка Україна» проводить свою чергову Мостову конференцію