Науково-технічна бібліотека запрошує на зустріч із внуками Петра Франка – Любою та Петром Галущаками

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Петро Франко з родиною

У вівторок, 26 липня 2022 року, в читальній залі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Професорська, 1) відбудеться зустріч із внуками Петра Франка – Любою та Петром Галущаками.

Люба та Петро Галущаки розкажуть присутнім маловідомі та невідомі історії з життя свого діда Петра Франка (28.06.1890 – 07.1941?) – сина Івана Франка, педагога, науковця, громадського, культурно-просвітнього та військово-політичного діяча, журналіста, перекладача, письменника, провідного фахівця українського тіловиховання, теоретика і практика гімнастично-спортивного руху в Галичині, учня та послідовника професора Івана Боберського.

Внуки Петра Франка розвінчають найпопулярніші міфи про свого діда, які й досі тиражують у сучасному українському суспільстві, зокрема про останні роки його життя, обставини загибелі, ставлення до родини Франків у радянський період та інше. Присутні зможуть також ознайомитися з деякими цікавими пам’ятками, які й досі зберігаються в родині Галущаків.

Модеруватиме захід Андрій Сова – доктор історичних наук, доцент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, голова комісії тіловиховання і спорту імені Івана Боберського Наукового товариства імені Шевченка.

Початок зустрічі о 16:00.