Науково-технічна бібліотека Університету запрошує на лекцію «Іван Багенський – архітектор і педагог»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до заходу

У п’ятницю, 10 березня 2023 року, у приміщенні Науково-технічної бібліотеки Університету кандидат архітектури, доцентка кафедри дизайну та основ архітектури Львівської політехніки Тетяна Клименюк прочитає лекцію «Іван Багенський – архітектор і педагог».

25 січня 2023 року минуло 140 років з дня народження Івана Олександровича Багенського – видатного представника львівської архітектурної школи й одного з її лідерів, педагога, який зберіг академічну освіту в регіоні. Його творчу спадщину втілено в реалізованих проєктах, педагогічній діяльності, наукових працях і статтях за фахом. Творчість архітектора не обмежується межами одного Львова, він також проєктував для Варшави, Кракова, Рудника-над-Сяном, Комборни, Жегестова, низки міст західної України, Севастополя.

Упродовж 22 післявоєнних років Іван Багенський продовжував творчу, педагогічну та наукову роботу в стінах Львівського політехнічного інституту. Завдяки його активній діяльності були збережені особливості й класичні традиції Львівської архітектурної школи.

Вхід вільний. Початок о 17:30.

Докладніше про постать Івана Багенського – на сторінці події у соцмережі Фейсбук.