Науково-технічна бібліотека Університету провела низку екскурсій у рамках заходу «Інформаційна культура для студентів»

НТБ Львівської політехніки
екскурсія в НТБ

У жовтні Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» у рамках проведення традиційного заходу «Інформаційна культура для студентів» підготувала низку екскурсій.

Відвідувачі мали змогу ознайомитися з історією розвитку бібліотеки, дізнатись про сучасні напрями роботи книгозбірні, послуги та електронні сервіси. Екскурсоводами бібліотекою, які знайомили з історією її розвитку, були бібліотекарі Л. Четверик, В. Зузанська і заступник директора О. Харгелія.

11 жовтня 2016 року за ініціативою асистента М.О. Афоніна до книгозбірні завітали студенти кафедри транспортних технологій. Основним завданням заходу стало ознайомлення з унікальними виданнями старого фонду бібліотеки, які висвітлювали історію розвитку залізничних та автомобільних шляхів; технологію будівництва та експлуатації автомобільних і залізничних доріг; цінними літографованими підручниками та конспектами лекцій того часу.

Студенти-другокурсники оглянули тематичну книжкову виставку, сформовану із 43 документів, яку підготували головний бібліограф Г. Бєлявська і бібліограф І кат. Т. Ільницька. Частину експозиції виставки склали видання з колекції професора Львівської політехніки Романа Гостковського, інженера-залізничника, автора численних наукових праць, ректора Політехнічної школи (1897–1898). М.О. Афонін змістовно, з урахуванням фахової специфіки, здійснив огляд видань, акцентуючи увагу студентів на історії розвитку транспортних технологій.

13 жовтня з ініціативи к.т.н., доцента кафедри хімії і технології неорганічних речовин А. Гелеша відбулася екскурсія для студентів четвертого курсу. Бібліотекар І кат. Ж. Голубка продемонструвала студентам особливості користування сайтом бібліотеки, зосередила увагу на електронних ресурсах та електронних сервісах бібліотеки, а завідувач сектора С. Скольська розповіла і на практиці показала, як користуватися реферативними журналами з хімії.

19 жовтня в рамках проекту «Привітне місто», за ініціативою координатора кампанії «Культурне місто» М. Крупея (який продовжує розпочату у минулому році практику ознайомлення студентів-першокурсників з історичними пам’ятками міста), для студентів кафедри економіки підприємства та інвестицій у супроводі асистента кафедри Л. Лесик проведено ознайомчу екскурсію приміщеннями Науково-технічної бібліотеки. Гості були у захваті від особливостей історичної будівлі: книгосховища, холу та просторого читального залу.

27 жовтня у приміщенні студентської бібліотеки відбулася екскурсія для студентів-першокурсників кафедри цивільного права та процесу Інституту права та психології в супроводі к.ю.н., доцента Н.П. Павлів-Самоїл. Завідувач відділу абонементів навчальної літератури Г. Петришин ознайомила з фондами книгосховища, завідувач сектора О. Черкес продемонструвала можливості використання електронних ресурсів бібліотеки, а завідувач відділу художньої літератури та культурно-просвітницької роботи Л. Найда запросила користуватися цікавими надходженнями фонду художньої літератури.

екскурсія в НТБ екскурсія в НТБ екскурсія в НТБ екскурсія в НТБ екскурсія в НТБ екскурсія в НТБ