Науково-педагогічні працівники кафедри РМР стажувались у Гданському університеті

Кафедра регіонального та місцевого розвитку Львівської політехніки
Фото зі стажування в Польщі

Упродовж 27–31 травня 2024 року науково-педагогічні працівники кафедри регіонального та місцевого розвитку Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку Львівської політехніки пройшли міжнародне наукове стажування у Гданському університеті (Uniwersytet Gdański, м. Гданськ, Республіка Польща) на тему «Європейський досвід управління просторовим розвитком для післявоєнної відбудови України».

Метою стажування було підвищення якості науково-дослідницької співпраці в контексті національних викликів та повоєнного відновлення України, долучення до кращих світових педагогічних практик, підвищення конкурентоспроможності викладачів і науковців у міжнародному освітньому просторі.

Спільно із польськими колегами з Instytut Geografii Społeczno-Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej UG проведено науковий семінар «Просторовий менеджмент у відбудові України».

З доповідями виступили:

  • директор Інституту професор Marcin Połom: «Планування транспортних систем»;
  • професор Олександр Кучабський: «Місцеве самоврядування в Польщі та Україні»;
  • професор Томаш Міхальські: «Моніторинг та оцінювання діяльності органів місцевого самоврядування»;
  • професор Олександр Радченко: «Стратегії розвитку міст: європейський досвід»;
  • д.е.н., професор, завідувачка кафедри РМР Ористлава Сидорчук : «Моніторинг та оцінювання політик і програм»;
  • к.е.н., доцентка Катерина Бліщук: «Новий досвід: Львівська агломерація»;
  • к.держ.упр., доцентка Ivanna Kozak: «Проблеми міграції та їх розв’язання»;
  • к.держ.упр., доцентка Oleksandra Niema: Особливості оновлення Державної стратегії регіонального розвитку з урахуванням сучасних умов в Україні».

У рамках стажування проведено лекції, наукові семінари та тренінги обсягом 30 годин (1 кредит ECTS).

Дякуємо польським колегам за наукову співпрацю та залучення до наукового дискурсу, який дав змогу глибше зрозуміти світові освітні тенденції розвитку науки!

Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі Фото зі стажування в Польщі