Науково-дослідний центр «Демос» організував вебінар про креативні індустрії турецької економіки

Науково-дослідний центр «Демос» Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-семінару

Вебінар, ідея якого народилася у Науково-дослідному центрі соціальної й демографічної політики та управління «Демос» Львівської політехніки ще у час Різдва 2022 року, відбувся у переддень 2023-го. Майже рік лежали готові матеріали про креативні індустрії турецької економіки, систему взаємодій творчих ідей, інтелектуальної власності, знань, технологій…

Роботу тематичного вебінару керівниця НДЦ «Демос» професорка Уляна Садова розпочала із вшанування пам’яті про всіх загиблих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України хвилиною мовчання… Привітавши колег з інших міст України, спікерка озвучила програму вебінару та представила авторку тематичної доповіді «Креативний сектор економіки. Турецький досвід», к.е.н. Анну Шендер – давню колегу по фаху, а нині громадянку Туреччини, активну популяризаторку української діаспори, адміністраторку групи українців Туреччини.

Пряме включення у роботу вебінару Анни Шендер відразу оживило аудиторію. У доповіді йшлося про тонкощі економіки мусульманського світу, про неповторний східний ритм і колорит іншого суспільного життя. Доповідачка запропонувала поговорити, як вплинула війна росії та України на турецьку економіку, як розвиваються стосунки з Туреччиною, який досвід креативного сектору є позитивним і його варто пошири в Україні, відповіла на запитання учасників вебінару.

На завершення пані Анна повідомила, що група українців Туреччини, де вона є адміністратором, проводить різноманітні заходи з популяризації України і допомоги тим особам у Туреччині, які цього потребують.

Усі присутні відзначили яскравий, оригінальний професійний мультимедійний супровід презентації про креативні індустрії Туреччини. Над ним працювала член команди НДЦ «Демос» інженер Наталя Дідух. Кольористика, манера викладу слайдів, а також постійна робота за кадром впродовж усього семінару додала позитиву у сприйнятті інформації.

Докладніше про вебінар – у доданому файлі.