Наукові фестини від Інституту енергетики та систем керування

Кафедра теоретичної та загальної електротехніки Львівської політехніки
Фото з фестин

24 квітня 2024 року в рамках профорієнтаційної роботи та до ювілейних Наукових фестин Львівської політехніки працівники Інституту енергетики та систем керування провели низку заходів, спрямованих на ознайомлення школярів, студентів колежів, а також студентів Університету з особливостями електричної інженерії та специфікою галузі електротехніки, електроенергетики й електромеханіки.

Юнаки та дівчата, студентське майбутнє яких, можливо, буде пов’язане з Львівською політехнікою, відвідали навчально-науковий центр Schneider Electric (Франція), Навчально-науковий центр фірми Eaton (Німеччина), лабораторію автоматизованого електроприводу фірми Siemens кафедри електромехатроніки та комп’ютеризованих електромеханічних систем та лабораторію теоретичної та загальної електротехніки (кафедра теоретичної та загальної електротехніки).

У наметі ІЕСК було проведено майстер-класи з програмування сенсорної панелі контролера та налаштування системи керування «розумним» будинком, ознайомлення з моделлю водневого електромобіля зі станцією генерування та моделлю нагромадження водню, систем генерування електричної енергії з відновлюваних джерел сонця, вітру, води. Зацікавлення викликав електролізно-водяний генератор з демонстрацією отримання воднево-кисневого полум’я та магнітний редуктор. Відбулося знайомство учнівської молоді з кафедрами ЕКС, ЕСУ, ТЗЕ, ТТАЕ та АВКТ, а також екскурсії їхніми навчальними лабораторіями.

Вперше кафедра теоретичної та загальної електротехніки на платформі Kahoot провела вікторину «Я-електротехнік?» з метою поглиблення знань та ознайомлення з цікавими фактами й історією електротехніки. У вікторині взяли участь студенти Інституту механічної інженерії та транспорту, Інституту енергетики та систем керування, коледжів Львівської політехніки та школярі.

Сподіваємося, що проведені заходи допоможуть майбутнім абітурієнтам обрати фах до душі, знань та своїх сподівань, а студентам Львівської політехніки – розширити вже набуті знання.

Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин Фото з фестин