Наукова співпраця ІППТ Львівської політехніки з Вищою школою менеджменту безпеки в Кошицях

Кафедра економіки і маркетингу Львівської політехніки
Колективні монографії

У межах підписаного Меморандуму про співпрацю між Інститутом підприємництва та перспективних технологій Національного університету «Львівська політехніка» і Вищою школою менеджменту безпеки в Кошицях з ініціативи Максима Безпарточного, д.е.н., професора, в.о. завідувача кафедри економіки і маркетингу, підготовлено й опубліковано дві наукові колективні монографії.

У монографії «Актуальні питання управління соціально-економічними системами в умовах глобалізаційних викликів» колективом авторів розглянуто проблеми оцінки стану суб’єктів господарювання в умовах глобальних викликів, аналізу фінансової системи та страхового ринку, міграційних потоків, логістики та експорту продукції, територіального розвитку. Запропоновано різні моделі прийняття рішень у контексті глобальних викликів, стратегічного планування, фінансової та продовольчої безпеки, управління освітою, інформаційними технологіями та інноваціями. Результати дослідження можуть бути використані для розроблення напрямів, програм і стратегій сталого розвитку суб’єктів господарювання та регіонів, підвищення конкурентоспроможності продукції та послуг, прийняття рішень на рівні міністерств і відомств, що регулюють процеси управління соціально-економічними системами.

Монографія «Продовольча безпека: сучасні виклики та механізми забезпечення» містить дослідження проблем забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану, застосування механізмів підтримки експорту сільськогосподарської продукції, диверсифікації логістичних маршрутів, забезпечення екологічної безпеки, надання фінансової та маркетингової підтримки. Результати дослідження були апробовані у різних моделях прийняття господарських рішень в умовах воєнного стану, управління міжнародною логістикою, впровадження цифрового аудиту, організації сільськогосподарського кредитування, використання інтегрованої маркетингової системи, управління ризиками та диверсифікації українського аграрного експорту.

Результати досліджень можуть бути використані студентами і молодими вченими у навчальному процесі та здійсненні наукових досліджень з проблем управління соціально-економічними системами і забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану та відновлення економіки України після перемоги.

У монографіях подали результати власних досліджень науково-педагогічні працівники Львівської політехніки, закладів вищої освіти України, а також автори з Польщі, Словаччини, Литви, Болгарії та Румунії.

Монографії підготовлено й опубліковано англійською мовою.

Висловлюємо щиру подяку д.е.н., професору Ігореві Брітченку та ректору Вищої школи менеджменту безпеки в Кошицях д-ру Петеру Лошонці за сприяння в публікації колективних монографій.

Колективні монографії Колективні монографії Колективні монографії