Національний фонд досліджень України ініціював фандрейзингову кампанію для підтримки досліджень

Національний фонд досліджень України
Банер кампанії

У листопаді цього року Національний фонд досліджень України ініціював фандрейзингову кампанію, спрямовану на залучення позабюджетних коштів на поновлення грантової підтримки проєктів з виконання наукових досліджень і розробок, реалізацію яких через збройну агресію рф не було продовжено, та розпочав у 2022 році грантову підтримку проєктів за іншими напрямами у межах нових конкурсів.

На жаль, проєкти з виконання наукових досліджень і розробок, які отримували фінансування від Фонду, в 2022 році не були реалізовані, а деякі наукові колективи, які перемогли в останніх проведених конкурсах, навіть не встигли отримати кошти для початку досліджень. Крім того, маємо велике занепокоєння щодо спроможності грантоотримувачів Фонду закупити дослідницьке обладнання та матеріали, оскільки ціни на них різко зросли (приблизно на 40%).

Наразі Фонд шукає додаткові фінансові можливості для продовження грантової підтримки найбільш затребуваних наукових проєктів, спрямованих на забезпечення конкурентоспроможності, обороноздатності та повоєнного відновлення України. Фонд розробив Стратегію фандрейзингової діяльності на 2022–2024 роки та звертається до партнерських організацій в Україні та за кордоном, наукових фондів, центрів, грантодавців, бізнесу, міжнародних корпорацій, вчених, університетської спільноти, окремих фізичних осіб з проханням підтримати українську науку й науковців за часів безпрецедентних викликів, спричинених війною в Україні.

Вебсторінка фандрейзингової кампанії Фонду

Докладніше – у доданому файлі.

Приєднані файли