Національна академія наук України оголосила конкурс на здобуття премії «За популяризацію науки» за 2023 рік

Національна академія наук України
Заставка до матеріалу

Комітет із присудження Премії Національної академії наук України «За популяризацію науки» до 29 лютого 2024 року провадить прийом подань для участі у конкурсі на здобуття премії за 2023 рік.

Премію НАН України «За популяризацію науки» присуджують щороку засобам масової інформації та їх окремим представникам, науковцям та організаторам самостійних проєктів за найкращий матеріал про здобутки вчених, діяльність наукових установ і НАН України загалом, а також за сприяння популяризації науки й піднесення престижу професії науковця в Україні.

Премію вручають за однією з трьох номінацій.

  1. Найкраща науково-популярна публікація (серія публікацій) про наукові розробки та досягнення, проблеми розвитку науки, та (або) публікація періодичного друкованого/електронного ЗМІ про науку (журнали, газети, інтернет-сайти, зареєстровані як ЗМІ, наукові рубрики ЗМІ).
  2. Найкраща програма про науку (радіо- та (або) телевізійні проєкти, які виходили на радіо-, телеканалах та (або) інтернет-мовленні), науково-популярний фільм.
  3. Найкращий науково-просвітницький проєкт року (музейні, виставкові, фестивальні проєкти, лекторії, наукові кафе, спеціальні (тематичні) онлайн-проєкти, проєкти в соціальних мережах, подкасти, проєкти блогерів, проєкти інших форматів, що залучають широку громадськість (дорослих, дітей і школярів, студентів) до досягнень науки через публічні заходи).

Лауреатам премії буде вручено диплом та грошову винагороду на щорічній сесії Загальних зборів Національної академії наук України.

Консультації щодо оформлення та приймання подань здійснює Комітет із присудження Премії НАН України «За популяризацію науки» за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 54, кімнати 227, 537, телефони: (044) 239-67-97, (044) 239-64-20.

Порядок висунення кандидатів та оформлення документів для участі у конкурсі – у доданому файлі.