Наталя Королюк: «Вчу українську мову, щоб продовжувати роботу, яку починав мій дідусь»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Наталя Королюк

XV Літня школа «Крок до України» Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою зібрала на навчання непересічних студентів із дев’яти країн світу. Ділимося й далі їхніми історіями та враженнями від навчання.

Наталя Королюк, родом із Аргентини. Цьогоріч познайомилася з Літньою школою Міжнародного інституту освіти, культури і зв’язків з діаспорою і почала системно вчити рідну мову свого дідуся.

― Мій дідусь ― родом із України, він народився на Тернопільщині. Багато років брав участь у розвитку української громади в Аргентині. Маємо родину, з якою спілкуємося. Дідусь багато ділиться своїми спогадами. Я завжди відчувала себе близько до України, ― розповідає Наталя. ― Я ― пластунка, а також танцюю в українському ансамблі Товариства «Просвіта» в Аргентині. Окрім того допомагаю в українській школі, стараюся продовжувати цю роботу, яку починав мій дідусь. Про МІОК знаю завдяки різним заходам, які проводили спільно з нашою громадою. А цього року я отримала стипендію СФУЖО і дуже рада, що маю таку нагоду поглибити свої знання. Мені дуже цікаво, тож планую продовжити навчання з МІОКом.

Викладачка Оксана Трумко каже, що цього разу всі студенти володіли базовими знання української, оскільки більшість мають українське коріння, вчили мову вдома, тож не потрібно було перекладати слова чи різні граматичні конструкції. Щодо методики викладання, яку застосовують усі педагоги МІОКу, то, як підкреслила пані Оксана, однією з переваг є комунікативний підхід. Важливо показати, як застосувати знання на практиці, тож багато уваги приділяли розмовному практикуванню.

Наталя Королюк Наталя Королюк Наталя Королюк