Наші на Полюсі: онлайн-відвідини Української антарктичної станції «Академік Вернадський»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Заставка до заходу

Науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка», громадська організація «Українське фотографічне товариство (УФОТО), Львівський фотомузей, сайт «Фотографії Старого Львова» та Центр порятунку культурної спадщини запрошують до знайомства з Українською антарктичною станцією «Академік Вернадський», розташованою на острові Галіндез архіпелагу Аргентинські острови біля Південного полюсу.

В програмі заходу – відкриття виставки фотографій Сергія Глотова, який уже майже 6 місяців перебуває на українській антарктичній станції «Академік Вернадський» у складі 27-ї Української антарктичної експедиції як біолог-зимівник. За цей час він зробив багато гарних світлин і хотів би розказати про Україну в Антарктиці.

Також запланований перегляд відеоролика про життя 27-ї Української антарктичної експедиції, знятий спеціально до відкриття виставки.

Родзинкою, за сприятливих погодних умов, має стати онлайн-екскурсія антарктичною станцією «Академік Вернадський». Будемо сподіватися, що погода нам сприятиме і ми, в реальному часі, побачимо як і де живуть українські полярники.

Захід відбудеться 25 жовтня 2022 року в Науково-технічній бібліотеці Львівської політехніки. Початок о 15:00.