Народний депутат України Микола Княжицький прочитав лекцію студентам першого курсу ІГСН

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Микола Княжицький у Львівській політехніці

27 жовтня до Львівської політехніки з лекцією для студентів першого курсу спеціальності «міжнародні відносини» завітав депутат Верховної Ради України Микола Княжицький. Під час заходу політик розповів про важливість розвитку культурної сфери країни й ухвалення мовного закону.

«Сьогодні ми боремося за нашу незалежність. Путін переконаний, що України як самостійної та суверенної держави не існує. Він прагне знищити всю нашу націю. Нині у світі триває боротьба між демократією і тоталітарним режимом. Україна об’єднала навколо себе весь цивілізований світ. Зараз важливою є боротьба за нашу культуру. До 2014 року тисячі українців жили в російському культурному просторі. Пропаганда промивала їхні мізки. Тож я розробив закон, який забороняє трансляцію фільмів, що популяризують ворожу армію. Потрібно було негайно змінювати наш культурний простір. Ми розпочали з кіно. Так з’явився Закон «Про державну підтримку кінематографії в Україні». У 2019 році знято понад 50 художніх фільмів. Звісно, ми хотіли, щоб ця сфера ще більше розвивалася, і вирішили запровадити систему грантів. Також ми ініціювали створення Українського інституту книги. Культурна сфера почала змінюватися. Важливим було й ухвалення Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Сьогодні кожен українець має знати, що єдина державна мова є захищеною. Я твердо переконаний, що нам потрібно плекати культуру та традиції України. Тоді ми станемо повноправною частиною європейської спільноти», – зазначив Микола Княжицький.

Також лектор наголосив на важливості мотивації в досягненні поставленої мети, зауваживши, що кожен студент повинен знайти своє життєве покликання.

«Спершу ви маєте визначитися з ціллю. Робота повинна вас надихати. Для мене журналістика завжди була цікавою. Я створював багато медіапроєктів. Тепер головним моїм завданням є політика. Цим я займаюся для того, щоб змінити країну. Я чітко розумію, що зараз потрібно створювати державу, в якій би кожному було комфортно. Саме рідна країна має бути найкращим місцем для українців. Коли я щирий у своїх переконаннях, то можу переконати інших. Гроші завжди приходять. Але тільки потрібно бути чесним. Тоді вам усе вдасться», – додав Микола Княжицький.

Наприкінці лекція набула більш інтерактивного характеру, перетворившись на жваву дискусію. Першокурсники мали змогу обговорити з народним депутатом України актуальні політичні питання та почути експертну думку.

Микола Княжицький у Львівській політехніці Микола Княжицький у Львівській політехніці Микола Княжицький у Львівській політехніці Микола Княжицький у Львівській політехніці Микола Княжицький у Львівській політехніці Микола Княжицький у Львівській політехніці Микола Княжицький у Львівській політехніці